Hőszivattyú - lakasklimaszereles.hu

SHIELD
TELEFON: +36704253951
IRODAI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
KLÍMA SZERVÍZ
KLÍMASZERVÍZ
Tartalomhoz ugrás
HŐSZIVATTYÚ
Adódik a kérdés, hogy milyen módon lehet a kinti hidegebb levegőből az otthonunkat fűteni úgy, hogy a hőmérséklet különbség akár 30-32°C is lehet a kinti (-10°C) és az elérni kívánt benti (22°C) hőmérséklet között.

A hőszivattyú olyan fűtő / hűtő berendezés, ami az egyik oldalról kivont hőt a másik oldalra szállítja, tehát a egyik irányba fűt, a másikba hűt. Azt is mondhatnánk, hogy a természetben „ingyen” elérhető energiát hasznosítja fűtésre, használati melegvíz előállításra és képes a lakás hűtésére is. Hűtés esetén, a hőszivattyú üzemmódját tekintve képes fordított üzemmódban is működni, ebben az állapotban nem fűteni fogja az otthonunkat hanem hűteni, mindezt úgy, hogy a fűtéscsövekben nem melegvizet keringtet hanem hideget. Megfordítva a körfolyamatot, a házból vonja el a hőt és vezeti a szabadba. A hőszivattyú működési elvét tekintve megegyezik a hűtőszekrény működési elvével.
A hőszivattyú többféle közegben lévő energiát is képes hasznosítani, ez lehet föld, talajvíz vagy levegő, az üzemeltetéshez szükséges elekromos energia előállítása ezektől függetlenül környezetbarát módon, károsanyag kibocsátás nélkül is történhet, pl. napelemek segítségével. A fűtéshez szükséges melegvíz vagy meleg levegő előállítására alacsony környezeti hőmérséklet (akár -20°C) esetén is képes a hőszivattyú, így a Magyarországi hőmérsékleti viszonyok között is kiválóan megállja a helyét: nem véletlen, hogy Svédországban is a legtöbb háztartás levegő – víz hőszívattyúval fűt.
Olcsó hőszivattyú szerelés Budapesten
KLÍMASZERELÉS
1035 Bp. Szőlő köz 3. (Iroda)

TELEFON:
+36704253951
TELEFON:
+36704253951
TELEFON:+36704253951
TELEFON:+36704253951
IRODAI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Vissza a tartalomhoz